Klassisk dressyr - Ecole de Légèreté

Klassisk dressyr - Ecole de Légèreté

 Sedan hösten 2012 så är jag antagen till den svenska instruktörsutbildningen för EDL.

EDL är en 3-årig instruktörsutbildning där man kan certfiera sig i fem olika nivåer. I dag finns ett 30-tal certiferade instruktörer runt om i världen och utbildningen pågår i ett 10-tal länder tex USA, Sydafrika, Australien och Europa.

 

Phillippe Karl grundare av utbildningen, har varit beridare vid Cadre Noir som är den franska klassiska ridskolan. Det finns idag fyra klassiska ridskolor Spanska i Wien, Andalusiska i Jerez och den Portugisiska i Lissabon. Phillippe Karl har också skrivit böcker bl.a. en som heter Twisted truth of modern dressage där han jämför dagens dressyrridning med klassiska ideal.

Han har också gett ut en serie dvd-filmer som visar träningssystemet.

 

Klassisk ridning är den ridning som fullt ut respekterar hästens natur. Den har sin grund i den ridning som utövades vid Europeiska Ridakademierna men har kombinerats med modern forskning för att ge ett ridsystem där alla typer av hästar kan utvecklas till sin fulla potential

© Stall Deijfen - Tel. 070-841 97 36

Stall Deijfen

 

Stall Deijfen är en verksamhet som främst arbetar med inridning och utbildning av unghästar. men även utbildning för den vuxna hästen, tillridning och försäljning. Jag tar även emot elever och undervisar i klassisk dressyr. 

Kontakt och hitta hit

 

pernilla.deijfen@hotmail.com

 

Tel. 070-841 97 36

 

Härnevi Rotbrunna 2

745 96 Enköping