Om

Om mig

Mitt namn är Pernilla Deijfen, välkommen!

Hästar är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Intresset för och kunskapen om hästar grundlade jag i min fars stall, han har arbetat som tränare vid travet i snart femtio år. Efter ett flertal år i proffsstall hos olika tränare köpte jag 1998 min första dressyrhäst, sedan dess har jag tränat och tävlat ett flertal hästar i dressyr upp till medelsvår dressyr.

 

Jag driver ett utbildningsstall som är beläget i Härnevi, Enköping. Stall Deijfen är en verksamhet som främst arbetar med utbildning av häst och ryttare inom klassisk dressyr. Jag undervisar elever på alla nivåer, både på deras egna hästar och på mina skolhästar. 

 

Ledord för min verksamhet är att det ska vara så naturligt för hästen som möjligt. Jag rider mycket i skogen, där hästen får en naturlig framåt bjudning och lär sig hitta sin egen balans över stock och sten. En av mina främsta styrkor när jag utbildar hästar är att jag ser individen och kan lägga upp och anpassa utbildningen efter varje häst.

 

Sedan hösten 2012 är jag antagen till den svenska tränarutbildningen Ecole de Légèreté, som är en utbildning i klassisk dressyr grundad av Philippe Karl. Läs mer här.

 

Läs gärna mer om mig och min utbildningsmetodik  i artikeln från Mälardalens Varmblodsklubb här nedanför (klicka på bilderna för att öppna som pdf).

 

Du är också varmt välkommen att ringa mig med dina frågor och i andra hand kanske t.o.m. bestämma tid för ett besök? Referenser ingår som en självklar del i min verksamhet.

Mina hästar