Om

Om mig

Mitt namn är Pernilla Deijfen, välkommen!

Hästar är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Intresset för och kunskapen om hästar grundlade jag i min fars stall, han har arbetat som tränare vid travet i snart femtio år. Efter ett flertal år i proffsstall hos olika tränare köpte jag 1998 min första dressyrhäst, sedan dess har jag tränat och tävlat ett flertal hästar i dressyr upp till medelsvår dressyr.

 

Jag driver ett utbildningsstall som är beläget i Härnevi, Enköping. Främst tar jag emot unghästar för inridning, utbildning, samt förbereder och visar hästen på 3-års tester, kvalitén och championat.  Jag tar även emot äldre hästar för tillridning och utbildning, samt försäljning.

 

Ledord för min verksamhet är att det ska vara så naturligt för hästen som möjligt. Jag rider mycket i skogen, där hästen får en naturlig framåt bjudning och lär sig hitta sin egen balans över stock och sten. En av mina främsta styrkor när jag utbildar hästar är att jag ser individen och kan lägga upp och anpassa utbildningen efter varje häst.

 

Sedan hösten 2012 är jag antagen till den svenska tränarutbildningen Ecole de Légèreté, som är en utbildning i klassisk dressyr grundad av Philippe Karl. Läs mer här.

 

Läs gärna mer om mig och min utbildningsmetodik  i artikeln från Mälardalens Varmblodsklubb här nedanför (klicka på bilderna för att öppna som pdf).

 

Du är också varmt välkommen att ringa mig med dina frågor och i andra hand kanske t.o.m. bestämma tid för ett besök? Referenser ingår som en självklar del i min verksamhet.

Mina hästar

Stall Deijfen

 

Stall Deijfen är en verksamhet som främst arbetar med inridning och utbildning av unghästar. men även utbildning för den vuxna hästen, tillridning och försäljning. Jag tar även emot elever och undervisar i klassisk dressyr. 

Kontakt och hitta hit

 

pernilla.deijfen@hotmail.com

 

Tel. 070-841 97 36

 

Härnevi Rotbrunna 2

745 96 Enköping

 

 

Klassisk dressyr - Ecole de Légèreté

 

Sedan hösten 2012 så är jag antagen till den svenska instruktörsutbildningen för EDL.

EDL är en 3-årig instruktörsutbildning där man kan certfiera sig i fem olika nivåer. I dag finns ett 30-tal certiferade instruktörer runt om i världen och utbildningen pågår i ett 10-tal länder tex USA, Sydafrika, Australien och Europa.

 

Phillippe Karl grundare av utbildningen, har varit beridare vid Cadre Noir som är den franska klassiska ridskolan. Det finns idag fyra klassiska ridskolor Spanska i Wien, Andalusiska i Jerez och den Portugisiska i Lissabon. Phillippe Karl har också skrivit böcker bl.a. en som heter Twisted truth of modern dressage där han jämför dagens dressyrridning med klassiska ideal.

Han har också gett ut en serie dvd-filmer som visar träningssystemet.

 

Klassisk ridning är den ridning som fullt ut respekterar hästens natur. Den har sin grund i den ridning som utövades vid Europeiska Ridakademierna men har kombinerats med modern forskning för att ge ett ridsystem där alla typer av hästar kan utvecklas till sin fulla potential.

© Stall Deijfen - Tel. 070-841 97 36